Diensten

Het oplossen van het vervoersprobleem voor haar klant is de kerntaak van ETC Holland. Hiervoor beschikken wij over 40 opleggers (63m3 en 65 m3) en een vaste groep van een twintigtal charters en zelfstandige rijders.  De opleggers voldoen aan alle huidige wettelijke eisen en de traditionele chauffeurs zijn ervaren, meertalig en gedegen opgeleid.

Alle trekkers zijn voorzien van GPS waardoor track and trace tot de standaard dienstverlener behoort. Vaste aanspreekpunten en directe communicatie zorgen voor flexibel inspelen op de dagelijks veranderende planning.

De diensten van ETC Holland zijn in drie deelgroepen onder te brengen.

De belangrijkste activiteit van ETC Holland is het vervoeren van bulkproducten vanuit de fabriek naar de eindbestemming in opdracht van de verlader. Om dit zo optimaal en flexibel mogelijk uit te voeren wordt gebruik gemaakt van eigen equipement en van een vaste groep charters. Het zelfstandig vinden van retourlading stelt ons in staat om op een economisch verantwoorde manier deze transporten uit te voeren.

Het netwerk van ETC Holland strekt zich uit over grote delen van Europa, met nadruk op de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Engeland en Polen.

De markt van ETC Holland is voornamelijk die van de losgestorte bulk; Polymers, PVC, feed, food en mineralen.

Naast het transport direct via de verlader is het vervoeren van bulklading voor collega transporteurs ook een belangrijke activiteit. Dit stelt ETC in staat haar netwerk te vergroten en kan men gezamenlijk de fluctuaties in de markt opvangen. Ook hier staat kwaliteit van transport centraal.
ETC Holland heeft dagelijks de beschikking over veel retourladingen door heel Europa. Deze ladingen worden natuurlijk ingezet om het eigen materiaal te repositioneren, maar een deel hiervan is ook beschikbaar voor collega vervoerders. Door een intensieve samenwerking en uitwisseling van lading kunnen optimale rondlopen worden gerealiseerd.